Pereti cortina
Pereti cortina
Pereti cortina

Pereti cortina

PERETI CORTINA

Peretii cortina sunt fatade moderne cu excelente calitati de izolare termica si fonica, dar mai ales cu posibilitati infinite de design si stil. Modern si atractiv, peretele cortina confera o distinctie deosebita constructiei careia i se ataseaza, asigurand in acelasi timp perfectiunea detaliului. Prin utilizarea peretelui cortina, chiar si cladirile vechi pot capata un aspect modern si atractiv.
Peretii cortina nu reprezinta o solutie doar pentru constructii de birouri sau banci, ci si pentru inchiderea unor spatii interioare sau pentru constructia de luminatoare (autoportante sau aplicate pe structuri din otel, beton, sau lemn).

Sistemele de pereti cortina sunt formate din:

 • sistem structural propriu constituit din montanţi (elemente verticale) şi rigle distanţier / traverse (elemente orizontale);
 • panouri montate pe sistemul structural propriu care pot fi: panouri transparente din sticlă (fixe sau mobile) sau panouri opace;
 • dispozitive de prindere, fixare, etanşare şi finisare (piese speciale, garnituri şi chituri);
 • geamuri termoizolante.

Avantajele peretelui cortina sunt multiple:

 • protectia si infrumusetarea cladirilor;
 • asamblare facila si rapida;
 • rezistenta la factorii de mediu (inclusiv la presiunea vantului cu intensitate mare);
 • flexibilitate si rezistenta la deformarile cladirilor datorate vibratiilor, cutremurelor sau altor cauze;
 • izolare fonica si termica;
 • intretinere usoara;
 • greutate redusa;
 • culori diverse si rezistente;
 • adaptare la orice tip de cladire.

 

Are o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la actiunea vantului sau din impermeabilitate.

Peretii cortina cu un nivel înalt de izolare: au aplicatie în toate constructile cu suprafete tridimensionale. Latimea vizibila este de 50 mm. Izolarea termica este realizata prin intermediul compartimentelor de aer si a geamului termoizolant cu grosimi de la 20 mm la 32 mm. Este disponibil în toata gama culorilor RAL lucioase si mate, culori metalice si anodizari. Este posibila si vopsirea în doua culori, diferite pentru interior-exterior. Pereti cortina cu linie orizontala: este un sistem din aluminiu la care sunt vizibile elementele structurale orizontale. Are aplicabilitate la pereti verticali sau înclinati. Latimea vizibila este orizontal de 50 mm si vertical o garnitura îngusta neagra. Sistemul este deasemenea termoizolant prin intermediul compartimentelor de aer si a geamului cu o grosime de la 22 mm pâna la 40 mm cu garnituri EPDM.

Pereti cortina structurali sau semistructurali cu geam termopan: folositi pentru suprafete verticale si înclinate. Suprafata exterioara a constructiei este plana în totalitate, vizibile fiind numai sticla si garniturile EPDM înguste dintre foile de sticla, dând impresia unui perete întreg din sticla. Geamul are grosimea de la 6mm la 8 mm si de la 24 la 27 mm, etansarea realizându-se cu silicon structural. Deschiderile la acest tip de perete cortina sunt: ferestre basculante la partea inferioara cu deschidere spre exterior. Exista posibilitatea realizarii de structuri tridimensionale foarte complexe, în toata gama culorilor RAL.
Puneti-ne o intrebare / Scrie un comentariu (review)


* Campuri obligatorii