tamplarie aluminiu
tamplarie aluminiu
tamplarie aluminiu

Tamplarie aluminiu

Din punct de vedere al variatiei coloristice, esteticii si posibilitatilor arhitecturale, aluminiul este lider detasat, putand fi obtinut intr-o gama nelimitata de culori, cu un luciu specific metalelor, rezistenta deosebita la variatiile de temperatura si posibilitatea obtinerii celor mai ample deschideri si celor mai diverse forme atipice (trapez, triunghi, arc de cerc, cerc). Rezistenta la erodare, durabilitate si gradul ridicat de rigiditate a profilelor de aluminiu il fac de neinlocuit in cazul planurilor inclinate deschiderilor de dimensiuni mari sau fatadelor de sticla de tip "perete cortina".
Un avantaj putin cunoscut al profilelor de aluminiu consta in faptul ca culoarea maro RAL8014 este considerata de catre cei mai multi producatori de pe piata drept culoare elementara avand un pret identic cu cel al profilelor albe. Deoarece vopsirea profilelor de aluminiu se face in camp electrostatic, profilele sunt foarte rezistente in timp si ofera o extraordinara varietate de culori, nuante metalice sau satinate,posibilitatea unei culoari diferite la exterior fata de cea de la interior (bicolor).
1. Cu rupere de punte termica: este folosit pentru confectionarea usilor si a ferestrelor exterioare, ofera o buna izolare termica si securitate in acelasi timp. Se gaseste intr-o variata paleta de culori si accesorii care ajuta la crearea unui design modern.
Deasemenea se foloseste si la producerea de pereti cortina,a usilor de garaj si a usilor glisante pentru exterior. Profilele din aluminu cu bariera termica sunt tricamerale, camera exterioara si cea interioara fiind din aluminiu iar cea intermediara din material plastic, mai exact poliamida, ce are rolul de a elimina conductivitatea termica a metalului.
2. Fara rupere de punte termica: este folosit pentru crearea elementelor de tamplarie din interior: a usilor, a peretilor despartitori(ficsi sau glisanti), etc. Profilele fara bariera termica sunt profile de aluminiu cu o singura camera, cu un pret relativ scazut dar cu un foarte slab coeficient de izolare termica datorata in pricipal conductivitatii termice specifiec metalelor.